Skip to main content

Curs pentru utilizarea dispozitivului Chromebook Pentru educație

Cel mai inovativ curs pentru dispozitivul educațional cel mai bine vândut la nivel mondial.

Acest curs dedicat cadrelor didactice este  concentrat pe învățarea modului în care pot optimiza utilizarea dispozitivelor Chromebook în clasă. Acesta își propune să dezvolte competențele necesare astfel încât participanții să poată valorifica pe deplin beneficiile utilizării acestor dispozitive special create pentru mediul educațional. 

Programul de formare este dedicat oricărui utilizator cu orice nivel de utilizare a calculatorului (începător, intermediar, avansat).

 • curs practic interactiv
 • 100% online
 • formatori cu experiență
 • 4 ore ghidate de instructor
 • program de abilitare profesională – echivalare 1-2 credite
curs online utilizare chromebook

Inscrie-te acum la curs!

Disponibil cu prima pentru carieră didactică

Edu Apps este pe lista oficială de furnizori care pot oferi cursuri și echipamente prin programul de primă de carieră didactică.

Dacă îți achiți individual participarea la curs, din fonduri proprii, atunci e suficient să ne contactezi și îți vom detalia cea mai simplă modalitate de plată.

Dacă îți achiți individual participarea la curs, din fonduri proprii, atunci e suficient să ne contactezi și îți vom detalia cea mai simplă modalitate de plată.

Plata de către instituția de învățământ

 • cursul poate fi achiziționat de către instituția de învățământ și din SEAP
 • număr referință: educhromebook
 • CIF 43072400
PARTICIPĂ LA CURS

Curs pentru utilizarea dispozitivului Chromebook pentru educație

Cui se adresează: Cadre didactice sau personal didactic auxiliar din învățământul preuniversitar și universitar (învățători, educatori, profesori).

Durată: 4 ore

Cost: 250 lei

Organizator: Asociația Edu Apps

Metodă de livrare: Curs online

Certificat de participare: Toți participanții la curs vor primi din partea Asociației Edu Apps o adeverință de participare care poate fi folosită de către cadrele didactice ca anexă la cererea anuală de echivalare a cursului/cursurilor în credite profesionale transferabile.

Edu Apps este partener Google pentru educație și partener Google pentru formare profesională în educație, precum și partener Microsoft pentru educație.

Limba: Română (la cerere și cursuri în limba engleză și maghiară)

Obiectivele programului de formare

 • Aflați puterea predării cu Chromebookuri
 • Faceți predarea și învățarea mai sigură cu Chromebookuri
 • Creați birouri pentru mai multe niveluri de productivitate
 • Evaluați fără distragere
 • Folosiți Chromebookuri cu conectivitate redusă sau offline
 • Conectați instrumente esențiale
 • Oferiți accesibilitate pentru utilizatori cu CES

Curs practic

În cadrul cursului noțiunile explicate vor fi experimentate practic, pas cu pas. Suportul cursului va aduce cadrelor didactice inspirație pentru activitatea lor de zi cu zi. Ele își propun să aducă un plus valoare în interacțiunea cu elevii sau organizarea fișierelor și a timpului.

Formatorul este alături de cursant, oferindu-i sprijinul necesar pentru a atinge cu succes obiectivele propuse în cadrul scenariilor practice.

Formatori cu experiență

Echipa noastră de formatori, certificați de Google, adună în portofoliu mii de ore de experiență în predare. Majoritatea provin din domeniul educațional și sunt recunoscuți atât pentru înțelegerea profundă a aplicațiilor Google, cât și pentru competența lor profesională.

Feedback-ul de la cursanți evidențiază aprecierea pentru explicațiile clare oferite de formatori și pentru răbdarea de care au dat dovadă în îndrumarea fiecărui cursant în mod individual, până la rezolvarea completă a sarcinilor de lucru.

Certificări obținute

În urma absolvirii cu succes a cursului primești o adeverință de participare care poate fi folosită de către cadrele didactice ca anexă la cererea anuală de transformare a cursului/cursurilor în credite profesionale transferabile. Îți recomandăm să urmezi apoi cursul Google Teacher Nivel Start (curs acreditat cu 7 credite profesionale transferabile).

Program de abilitare profesională – echivalare 1-2 credite

 • Furnizor program formare abilitare profesională: Asociația Edu Apps
 • Denumire program: Curs Chromebook Pentru Educație (CPE);
 • Categorie: 2a; Domeniu tematic: TIC/ competențe digitale
 • Nr. credite profesionale transferabile echivalabile: 1-2
 • Forma de învățământ/formă de organizare a programului: blended learning
 • Nr. ore program: 4 ore

Părerile cadrelor didactice despre cursurile Edu Apps

Curs bine structurat, aplicații practice multiple, explicații clare-punctuale, testare finală super! Mulțumim!

Rozsika Gruman

Un curs interactiv, foarte bun!

Gianina Tia

Demersurile euristice fac din Edu Apps un partener serios al sistemului de învățământ. Nădăjduiesc într-un reviriment al opticii holistice facilitate de aplicația informatică. Profesorii viitorului se pot forma în medii sănătoase, ghidate de principii bine definite axate pe transparență și competență profesională. Edu Apps îți conferă arsenalul necesar realizării performanței. Viitorul sună bine alături de Edu Apps. Vitalitate și creativitate întregii echipe!

Bogdan Marcasan

Am parcurs acest curs. Am avut multe de învățat. Este foarte util și formatorii sunt minunați.

Cristina Crîmpiță

Vă mulțumesc pentru noile informații! Formatori răbdători și foarte bine pregătiți, informații utile pe care le voi folosi să-mi fac ora atractivă și cât de mult contează:
- Hai că se poate!
- Reușim împreună!
- Vă ajutăm noi!
O atmosferă plăcută și nici nu am simțit când au trecut orele de curs.

Elena Alina Caradel

Întrebări frecvente


Ce obțin în urma cursului?

După absolvirea cursului se eliberează o adeverință de participare care poate fi folosită de către cadrele didactice ca anexă la cererea anuală de echivalare a cursului/cursurilor în credite profesionale transferabile.


Cât durează cursul?

Cursul se desfășoară pe parcursul a una sau două zile calendaristice, în care vei studia (atât asistat de un formator cu experiență, cât și individual).


Are posibilitatea școala să-mi plătească instruirea?

Da, mulți directori aleg să înscrie cadrele didactice la cursurile noastre, ele putând fi achiziționate prin SEAP, număr referință educhromebook.


De ce am nevoie pentru a participa la curs?

Un dispozitiv Chromebook conectat la internet, echipat cu microfon și cameră web, și un program de navigare pe Internet (recomandăm Google Chrome).


Care este programul orelor de curs?

Programul sesiunilor online cu formatorul este de regulă după-amiaza/seara în zilele lucrătoare și sâmbăta dimineața (în total 4 de ore). Prezența la aceste sesiuni este obligatorie. Aceste întâlniri vor fi înregistrate pentru a putea fi vizionate ulterior.


Care este condiția pentru a absolvi acest curs?

Pentru a absolvi, trebuie să fii activ pe parcursul întregului curs, să rezolvi aplicațiile practice și testele.