Skip to main content
 

Îmi place foarte mult când profesorul îmbină tehnologia cu predarea clasică deoarece ora devine mult mai interactivă și mai interesantă pentru noi, ca elevi.

Marina Dumitru - Elevă clasa a XI-a A, Liceul Tehnologic "Doamna Chiajna"

 

Incluzând tehnologia în procesul de predare - învățare îi facem pe copii să iubească matematica. Îi facem să lucreze în grup, să comunice între ei.

Carmen Șogorescu - Profesor de matematică, Liceul Tehnologic "Doamna Chiajna"

 

Îmi plac orele la care profesorul implică și tehnologie la oră deoarece te atrage mai mult.

Adrian Frăsineanu - Elev clasa a X-a A, Liceul Tehnologic "Doamna Chiajna"

 

Utilizarea tehnologiei la clasă este necesară pentru că ne obligă să evoluăm. Iar copiii vin, parcă, gata născuți pentru noua tehnologie. În momentul acesta avem copii digitali.

Dumitru Sandu - Profesor de fizică, Liceul Tehnologic "Doamna Chiajna"

 

Abilitățile pe care elevul le poate dobândi cu ajutorul noii tehnologii nu le poate obține altfel.

Salvador Raya - Profesor nativ de limba spaniolă, Liceul Tehnologic "Doamna Chiajna"

 

Cred că dintr-o oră la Clasa Viitorului poți capta fiecare moment în parte. Mi se pare că fac parte din acea oră și nu doar privesc și ascult ce zice profesorul.

Marian Spălățelu - Elev clasa a VII-a A, Liceul Tehnologic "Doamna Chiajna"

1
1

Clasa Viitorului la Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna”

Liceul Tehnologic “Doamna Chiajna” din comuna Roșu-Chiajna (județul Ilfov) este o instituție din sistemul educațional public înființată în anul 2004 care acoperă toate nivelurile de învățământ (preşcolar, primar, gimnazial şi liceal).

În data de 8 mai 2014 la acest liceu a fost inaugurat laboratorul “Clasa Viitorului”, o sală de clasă dotată cu 30 de dispozitive Chromebook pentru educație și o tablă interactivă, parte din proiectul pilot “Clasa Viitorului” lansat de către Ministerul Educației și compania Google care a vizat introducerea noilor tehnologii în educație pentru a genera dinamică, interacțiune și implicare maximă în procesul instructiv – educativ pentru profesori și elevi.

Află cum arată Clasa Viitorului la Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna”

Play Video

Soluții pentru educație la Clasa Viitorului: Chromebook și aplicațiile Google

Înainte de inaugurarea Clasei Viitorului dotarea liceului consta în 45 de calculatoare vechi care generau costuri mari pentru reparații și mentenanță, pierderea de documente de lucru pentru profesori, un grad scăzut de utilizare a tehnologiei la clasă, dezinteresul elevilor pentru dobândirea de abilități digitale dar și o rată mai scăzută a cifrei de școlarizare a liceului datorită dotării tehnice depășite a laboratoarelor TIC.

Chromebook pentru educație

Chromebook este cel mai folosit dispozitiv pentru educație la nivel global. Este ideal pentru orice tip de școală pentru că este foarte eficient din punct de vedere al costurilor, este ușor de administrat și de utilizat, are securitatea integrată și o autonomie extinsă a bateriei, este robust și rezistent la șocuri.
“Chromebook-urile sunt altfel de laptop-uri, sunt ușor de folosit, sunt ieftine, utilizează un sistem Chrome cu salvare în Cloud, sunt flexibile.” – Veronica Apostol, profesor TIC, Liceul Tehnologic “Doamna Chiajna”

Află mai multe

Aplicații Google pentru educație

G Suite for Education este un pachet de aplicații pentru educație care ajută profesorii și elevii să transforme actul educațional într-o experiență interactivă, interesantă și modernă.
Instrumentele digitale pentru educație dezvoltate de Google sunt folosite de 70 de milioane de utilizatori din 190 de țări.
Aplicațiile Google pentru educație îmbunătățesc predarea, învățarea și colaborarea în școală și ajută elevii să dobândească abilitățile digitale necesare secolului 21.

Află mai multe

Beneficiile Chromebook și G Suite for Education pentru Clasa Viitorului

  • Educație modernă
  • Creșterea cifrei de școlarizare
  • Reducerea costurilor
  • Dispozitive ușor de administrat și de utilizat
  • Aplicații pentru educație intuitive
  • Mai mult timp pentru predare
  • Lecții interactive și creative
  • O mai bună înțelegere a teoriei
  • Creșterea motivației elevilor
  • Colaborarea profesor – elev și elev – elev

Cum folosesc tehnologia elevii de la Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna”

Play Video

Tehnologia transformă educația la Clasa Viitorului

Chromebook și aplicațiile Google pentru educație au devenit aliații profesorilor și elevilor la Clasa Viitorului pentru o educație modernă care ține pasul cu tehnologia.
Laboratorul Clasa Viitorului este folosit de peste 2 ani de către 60% – 70% dintre profesorii de la Liceul Tehnologic “Doamna Chiajna” pentru a preda orice disciplină, indiferent de nivelul de învățământ.
Înainte de inaugurarea laboratorului, cei 45 de profesori care predau în liceu au fost instruiți de Google timp de 2 luni pentru a putea folosi cu succes Chromebook și aplicațiile Google pentru educație la clasă.

Ora de limba și literatura română la Clasa Viitorului
Play Video
Ora de educație antreprenorială la Clasa Viitorului
Play Video

Învață să folosești aplicațiile Google pentru educație

Participă la cursurile noastre