Skip to main content

Un singur dispozitiv, oricâți elevi

Cu un cont Google creat de școală, elevul se poate autentifica în siguranță și folosi orice Chromebook, având acces la tot conținutul său și la Classroom. Toate setările și informațiile sunt stocate în Cloud, astfel încât el are aceeași experiență educațională, orice dispozitiv Chromebook ar folosi.
În plus, elevii nu pot „afecta” sistemul de operare (spre deosebire de laptopurile clasice, unde elevii se jucau prin setări și deveneau inoperabile până la intervenția unui specialist IT), dispozitivul e securizat și fiecare experiență de folosire este optimă.

Adio amenințări informatice!

Sistemul Chrome OS e unul dintre cele mai fiabile și sigure, aproape imposibil de afectat de viruși sau disfuncționalități.
În spate se află un puternic procesor dedicat siguranței, conceput chiar de Google (Titan – C). Este susținut  de un sistem în care funcționează permanent și concomitent două instanțe ale Chrome OS, încă de la pornirea dispozitivului. Dacă un sistem este afectat, este automat șters și se restaurează și rulează sistemul „curat” din fundal.
Pe scurt: adio viruși și malware, nu sunt necesare programe antivirus, Chromebook-ul funcționează rapid și sigur.

Focus pe educație: control total al conținutului

Prin cele peste 500 de setări ce se pot face de către administrator, acesta poate bloca direct accesul la orice siteuri dăunătoare sau care pot distrage elevii de la experiența educațională.

În plus, administratorii pot instala centralizat aplicații educaționale potrivite fiecărei clase, dintr-un singur clic, pe toate dispozitivele.
Chromebook deschide orice aplicații din Google Play, adică acele aplicații educaționale deja folosite de milioane de elevi pe tablete și smartphone.

Administrare ușoară, centralizată

Cu Chrome Education Upgrade, administrarea zecilor de dispozitive se face centralizat, putând fi făcute rapid modificări în masă precum instalarea unor aplicații educaționale sau interzicerea accesării anumitor pagini web. Se pot configura dintr-un singur clic zeci de dispozitive.
Dacă sunt furate/pierdute, ele sunt blocate pe domeniu școlii și dezactivate, devenind inutile pentru cei care intră neautorizat în posesia lor.
Mai multe detalii despre această funcționalitate aici: Chrome Education Upgrade.

Testare securizată: elevii nu pot intra pe nicio altă aplicație

Folosind Formulare Google (parte a suitei gratuite Google Workspace inclusă în Clasa Viitorului), orice profesor poate crea un test securizat cu un simplu clic. Atunci când un elev va deschide pentru rezolvare acest test, el nu va putea accesa niciun alt site web sau aplicație. Ecranul rămâne blocat pe test până la finalizarea și transmiterea lui.
Suplimentar, cu modul Kiosk, se pot folosi și alte aplicații de testare, în mod similar ecranul fiind blocat pe respectiva aplicație. Aceste moduri de utilizare sunt disponibile numai la achiziționarea dispozitivului împreună cu licența  Chrome Education Upgrade.
Cadrele didactice din toată lumea au apreciat această funcție, Chromebook fiind dispozitiv agreat pentru testarea elevilor în mai multe țări.

Rezistență deosebită la șocuri, lichide și praf

În mediul educațional, rezistența unui dispozitiv e o condiție absolut necesară pentru a fi folosit timp îndelungat. Edu Apps propune Chromebook-uri special create pentru uzul în clasă.
Sunt rezistente la căderi accidentale, praf, scurgeri de lichide, conform unor standarde de durabilitate de cel mai înalt nivel, militare. Această durabilitate le permite să supraviețuiască unor mici accidente care ar face tabletele rapid inutilizabile. Profesorii și elevii le pot utiliza relaxați, fără teamă de mici accidente.

Puternic ca un laptop, intuitiv ca o tabletă

Edu Apps a selectat dispozitive perfect adaptate lucrului în clasă. Pot fi folosite ca laptop, dar au și touchscreen și multe chiar un creion cu care se poate scrie și desena pe ecran.
Ștearsă: Practic, ele combină avantajele unui laptop (rapiditate, ecran confortabil, tastatură precisă) cu ale unei tablete (aplicații intuitive controlate cu degetul). Accesul la toate aplicațiile educaționale din Google Play este un bonus pe care elevii și profesorii îl vor aprecia.

Suport pentru elevii cu dizabilități

Laptopurile Chromebook au incluse funcții speciale care le fac mai ușor de folosit de copiii cu dizabilități: vizuale, de auz, abilități motorii limitate, dificultăți de funcționare executivă și de concentrare, dislexie.

Un ghid al acestor funcții poate fi studiat aici.

Ieftine și fiabile

Google a creat un sistem de operare nou, modern, perfect adaptat dispozitivelor pe care rulează. Este mult mai eficient și are cerințe hardware mult reduse față de laptopurile clasice. Practic, sistemul de operare funcționează perfect, este actualizat de Google timp de 8 ani.  Dispozitivele au un preț scăzut și pun accentul pe robustețe și durata record de viață a bateriei.

Ce înseamnă pentru școli: dispozitive care funcționează rapid și economii importante de costuri.

Integrare perfectă cu Clasa Viitorului

Am inițiat și suntem partenerul oficial al Ministerului Educației în implementarea proiectului Clasa Viitorului în 80% din unitățile de învățământ din România, utilizat de peste 2 500 000 de elevi și cadre didactice.

Pentru proiectul PNRAS oferim echipamente performante, platforme și conținut educațional, instruire și suport precum și formarea cadrelor didactice.

Garantăm compatibilitatea 100% a echipamentelor și soluțiilor livrate cu Clasa Viitorului, conform ORDINULUI Ministerului Educației nr. 3.497 din 30 martie 2022, Anexa 3 punctul 5.

Vrei să cumperi aceste dispozitive pentru școala ta?

Contactează-ne