Câteva caracteristici esențiale pentru Chromebook la școală

Atunci când școala achiziționează echipamente Chromebook, cea mai des întâlnită greșeală este să cumpere dispozitive obișnuite și nu unele speciale pentru utilizare în clasă. Iată ce caracteristici trebuie îndeplinite, conform experților:

Chrome Education Upgrade, necesar în școală

Chrome Education Upgrade (CEU) este sistemul creat de Google special pentru utilizarea Chromebook-urilor la școală. Acesta permite administrarea extrem de ușoară a dispozitivelor:

  1. controlul accesului: decide ce siteuri și conținuturi sunt blocate, ce utilizatori au drept de acces și cum sunt configurate dispozitivele folosite de mai mulți elevi
  2. administrare centralizată a tututor dispozitivelor direct din consola Google
  3. dezactivarea de la distanță a dispozitivelor pierdute/furate
  4. suport 24/7 direct de la specialiștii Google

mai multe detalii despre Chrome Education Upgrade

Rezistență deosebită la șocuri, lichide și praf

În mediul educațional, rezistența unui dispozitiv e o condiție absolut necesară pentru a fi folosit timp îndelungat. Dispozitivele pe care le regăsiți în comerț nu sunt adaptate uzului în clasă; Edu Apps propune Chromebook-uri special create pentru folosirea la școală.
Sunt rezistente la căderi accidentale, praf, scurgeri de lichide, conform unor standarde de durabilitate de cel mai înalt nivel, militare. Această durabilitate le permite să supraviețuiască unor mici accidente care ar face tabletele rapid inutilizabile.
Profesorii și elevii le pot utiliza relaxați, fără teamă. Se pot concentra pe actul educațional și avea încredere în dispozitivele pe care le folosesc.

Ecran tactil

Pentru copii, operarea tactilă, intuitivă este foarte importantă. La fel de importantă ca posibilitatea de a desena pe ecran. În școli recomandăm dispozitivele cu ecran tactil, care dinamizează orele și permit o interacțiune mai bună cu conținutul educațional.

Pe Chromebook se pot instala aplicații educaționale din Google Play, cele disponibile și pe tablete și smartphone. Astfel, ecranul tactil este absolut necesar pentru a folosi ușor aceste aplicații.

Instruire și suport

Este foarte important ca ofertantul de echipamente Chromebook să fie alături de școală pe toată perioada de folosire a echipamentelor.
În plus față de suportul Google (24 de ore/ 7 zile pe săptămănă), Edu Apps oferă configurarea inițială, instruirea cadrelor didactice și suport în utilizarea echipamentelor Chromebook.
În calitate de parteneri Google am implementat această soluție în numeroase școli, am format cadrele didactice și am oferit soluții adaptate învățămăntului românesc.

Integrare perfectă cu Clasa Viitorului

Am inițiat și suntem partenerul oficial al Ministerului Educației în implementarea proiectului Clasa Viitorului în 80% din unitățile de învățământ din România, utilizat de peste 2 500 000 de elevi și cadre didactice.

Pentru proiectul PNRAS oferim echipamente performante, platforme și conținut educațional, instruire și suport precum și formarea cadrelor didactice.

Garantăm compatibilitatea 100% a echipamentelor și soluțiilor livrate cu Clasa Viitorului, conform ORDINULUI Ministerului Educației nr. 3.497 din 30 martie 2022, Anexa 3 punctul 5.

Vrei să cumperi aceste dispozitive pentru școala ta?

Contactează-ne