În luna decembrie 2015 Edu Apps a instruit 50 de administratori TIC pentru fiecare județ

Edu Apps – partener Google pentru formare profesională în educație – în baza protocolului de colaborare între Google România și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a început în decembrie 2015 sesiunile de pregătire cu 50 de administratori TIC desemnați de minister pentru fiecare județ din România (o persoană desemnată/județ).

Cursul Google Apps Administrator Fundamentals susținut în luna decembrie face parte din proiectul “Tehnologie și inovație în educație” și a avut ca obiectiv sprijinirea administratorilor TIC din școli ca să dobândească competențele necesare pentru administrarea pachetului de aplicații Google pentru educație (G Suite for Education).

Acest prim curs din cadrul proiectului a avut o durată de trei zile pe parcursul cărora administratorii TIC au participat la mai multe sesiuni: o sesiune de introducere Google for Education și alte 4 sesiuni despre logistica proiectului, Google Apps Support Specialist, Google Apps Administrator Fundamentals și servicii de bază Google Apps. Cursul a fost urmat de un seminar Google Apps Adminstrator care a avut loc la București.

Alte obiective vizate de acest proiect care au fost atinse ulterior au constat în implementarea pachetului de aplicații Google pentru educație în cel puțin o instituție educațională pentru fiecare județ și obținerea de către cursanți a certificării G Suite Administrator, certificare cu recunoaștere internațională.

Ne-am implicat în acest proiect pentru că în viziunea noastră asigurarea unui grup de lucru care să poată ajuta instituțiile educaționale să implementeze soluțiile Google pentru educație este foarte importantă deoarece modalitatea de funcționare a aplicațiilor depinde în mare măsură de felul în care acestea sunt configurate de la bun început. În același timp, echipa Edu Apps pune la dispoziție un modul gratuit al platformei de gestiune școlară ADMA Standard care ajută la activarea G Suite for Education, dar și la crearea conturilor de utilizator, ușurând activitățile de administrare și suport tehnic pentru administratorii TIC.

Partenerii despre proiectul Tehnologie și inovație în educație

Impresiile participanților despre cursul Google Apps Administrator

Galerie fotografii

Învață să folosești aplicațiile Google pentru educație

Participă la cursurile noastre