Casa Corpului Didactic București și Edu Apps lansează “Aplicații Google în educație – Începători” – curs acreditat pentru profesori

În data de 4 noiembrie 2016, la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din București, Casa Corpului Didactic București și Edu Apps – partener Google pentru formare profesională în educație au organizat primul curs “Aplicațiile Google în educație – Începători”.

Acest program de formare profesională cu durata de 60 de ore se adresează cadrelelor didactice din învățământul preuniversitar din București și județul Ilfov. Cursul “Aplicațiile Google în educație – Începători” are un format mixt (modul clasă: 22 de ore; modul online: 38 de ore) și are alocat un număr de 15 credite.

45 de profesori din peste 20 de școli din București au participat la acest prim curs. Cele două grupe de cursanți au învățat de la Ştefan Adrian Apăteanu – formator Edu Apps și Cosma Ioana – formator CCD București – cum să folosească aplicațiile Google pentru educație pentru a stimula interesul și creativitatea elevilor și pentru a fi mai eficienți folosind tehnologia.

După parcurgerea celor două module ale programului, cursanții vor susține un examen de evaluare pentru obținerea atestatului de formare continuă a personalului didactic (CCD București) și examenul de certificare Google Certified Educator Nivelul 1 care validează competențele de implementare a tehnologiei standard (certificare Google). Obținerea certificatului Google Educator Nivelul 1 demonstrează competențele de bază necesare pentru un dascăl în vederea implementării instrumentelor G Suite for Education la clasă.

“Aplicațiile Google în educație – Începători” face parte din oferta de cursuri pentru profesori Edu Apps și este organizat împreună cu CCD București, în baza acordului de parteneriat din cele două părți.
Parteneriatul Casa Corpului Didactic București – Edu Apps vizează furnizarea de programe de formare profesională continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar și organizarea și desfășurarea de activități pentru informarea și promovarea a instrumentelor și resurselor digitale pentru educație.

Mulțumim dascălilor care au ales să participe la acest program de formare, mulțumim Colegiului Național “Gheorghe Șincai” din București pentru găzduire și nu în ultimul rând mulțumim partenerului nostru Casa Corpului Didactic București, respectiv formatorului Ioana Cosma.

Galerie fotografii

Învață să folosești aplicațiile Google pentru educație

Participă la curs