Edu Apps a organizat la București un eveniment-maraton pentru educație în parteneriat cu Google România și Ministerul Educației

30 iunie 2016 rămâne pentru noi o zi memorabilă! Este ziua în care am reunit peste 200 de profesori, specialiști și decidenți din sistemul național de educație la evenimentul-maraton “Școala românească, la granița dintre tradiție și inovare prin tehnologie”, o dezbatere aplicată despre noile tehnologii digitale și impactul lor asupra procesului de predare și a formării profesionale a cadrelor didactice.

Noi ne-am simțit onorați, bucuroși și inspirați! Am petrecut împreună o zi plină, alături “de oameni pasionați, implicați, oameni foarte bine pregătiți…adevărate comori” (profesoară Mark Twain International School), un eveniment la care “au fost multe momente faine și prezentări wow din partea unor profesori din toată țara care utilizează instrumente digitale la clasă” (expert în educație), un eveniment-maraton cu invitați “care au avut intervenții atât de convingătoare și motivante încât, la sfârșitul manifestării, m-am simțit inspirată și gata de atac” (profesoară Școala Gimnazială nr. 49). Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele mesaje de feedback și impresii primite din partea participanților la eveniment.

Agendă și prezentări eveniment

Tincuța Apăteanu – Preşedinte al Asociaţiei Edusfera a fost gazda evenimentului și moderatorul dezbaterilor. Agenda evenimentului a inclus mai multe dezbateri și prezentări cu participarea mai multor decidenți și specialiști din educație, printre care amintim: Ministrul Culturii – Corina Ioana Șuteu, Daniel Bőjte și Gabriel Ispas – consilieri IT la Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Radu Dop – Consilier Ministru, Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Magdalena Balica – Director Adjunct, Institutul de Științe ale Educației, Ion-Ovidiu Pânișoară – Director, Departamentul de Formare a Profesorilor Universitatea din București, Iliana Dumitrescu – Profesor Metodist și Ioana Cosma – Coordonator Proiect Casa Corpului Didactic București, dar și mai multe cadre didactice: trei profesori de la Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna” din județul Ilfov – Veronica Apostol – profesor TIC, Dumitru Sandu – profesor de fizică, Mihaela Coman – profesor de limba și literatura română, Gabriela-Violeta Tănăsescu – profesor de informatică, Liceul Teoretic “Traian” Constanța, Florin Pop – profesor formator, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Baia Mare.

Dacă nu ați putut participa la eveniment, vă invităm să consultați agenda conferinței dar și să urmăriți dezbaterile și prezentările în format video pe canalul nostru YouTube.

La finalul evenimentului a avut loc o tombolă și au fost desemnați câștigătorii celor trei premii: un dispozitiv Chromebook Acer C738T, o tabletă Acer Iconia One 8 și o tabletă Acer Iconia One 7 oferite de Acer România.

Muțumim tuturor invitaților pentru participare, experților în educație și profesorilor care s-au implicat în furnizarea de conținut interesant și de informații utile pentru audiență. De asemenea, mulțumim partenerilor noștri de eveniment Google România și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, și nu în ultimul rând mulțumiri Ministerului Culturii pentru găzduirea dezbaterii.

Impresiile participanților și partenerilor despre eveniment

Galerie fotografii

Învață să folosești Chromebook și aplicațiile Google pentru educație

Participă la cursurile noastre